Novi pogoni

Katalog proizvoda 2017

katalog proizvoda mala

-= Arhiva vesti =-

Najnovije vesti

Korisni linkovi

korisniLinkoviNBSkorisniLinkoviAPR

Prognoza

Usvojeni standardi

oNama sertifikatiIStandardi

Potrošači očekuju i zahtevaju bezbednu hranu, a standardi ISO 9001 i HACCP im daju sigurnost da im...

Pročitajte više

Ekologija

oNama ekologija

Jedna od najvećih ekoloških poruka glasi „misliti globalno, a delovati lokalno“. Kompanija MK Group se...

Pročitajte više

Miodrag Kostić

oNama miodragKostic

Kao čovek koji rukovodi trenutno najveću vertikalno integrisanu poljoprivrednu kompaniju u celoj Evropi...

Pročitajte više

Miodrag Kostić

Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Group, rođen je 25. avgusta 1959. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu, na smeru Informacione tehnologije 1983. godine, kada i počinje svoje putovanje u svet privatnog preduzetništva koje uspešno traje više od 30 godina.

Miodrag KosticPoslovni sistem koji danas broji više od 35 preduzeća i zapošljava više od 4.500 radnika u Srbiji i Ukrajini i kao takav spada među one koji čine okosnicu domaće privrede, nastao je 1983. godine kao mala privatna firma za trgovinu, uvoz-izvoz i proizvodnju. Danas je ova kompanija među najvećim i najsnažnijim kompanijama u domaćem agraru.

Kao čovek koji rukovodi trenutno najveću vertikalno integrisanu poljoprivrednu kompaniju u celoj Evropi, sa ozbiljnim planovima za proširenje i na druga tržišta poput Rusije, Belorusije, Kazahstana, Sudana, Miodrag Kostić jedan je od najvećih eksperata i poznavalaca menadžmenta u agrarnoj i šećernoj industriji. Svojim saradnicima često govori da svako ko želi da bude uspešan u privatnom biznisu treba da poseduje sposobnost uočavanja dobre poslovne šanse, kao i mogućnost da definiše i oceni poslovnu ideju i da je zatim uspešno realizuje.

Vođen jasnim stavom, stalne poslovne izazove pronalazi u ulaganju u hotelski i apartmanski kompleks na Kopaoniku i u osnivanje nove kompanije, MK Mountain Resort, pod čijim okriljem se nalaze hoteli Grand i Angella, kao i apartmansko naselje Konaci „Sunčani Vrhovi”. Osim turizma, nove investicije vezane su za razvoj obnovljivih izvora energije, gde MK Fintel Wind kao osnovnu delatnost ima proizvodnju „zelene“ električne energije, sa fokusom na energiju vetra. Godine 2011, MK Group preuzima i domaću kompaniju „Carnex“, vodeću kompaniju na teritoriji Srbije u oblasti proizvodnje mesa i mesnih prerađevina.

Kao veoma svestrana osoba, svoje znanje i sposobnosti Miodrag Kostić dokazao je i učešćem u radu upravnih odbora najvećih i najuspešnijih banaka u Srbiji, ali i kao vlasnik najpoznatije brokerske kuće na ovim prostorima. Predsednik je Upravnog odbora AIK banke, član udruženja poslodavaca „Poslodavac", predsednik kluba „Privrednik” i „Srpsko-beloruskog poslovnog saveta’’ i član brojnih domaćih i međunarodnih poslovnih udruženja.

MK Group i njen lider Miodrag Kostić, osluškuju zajednicu u kojoj posluju i na osnovu toga sistematski i planski investiraju u društvo, pružajući pomoć tamo gde je najpotrebnija. Da dobre namere ne završavaju samo na rečima, već da se i sporovode u delo, potvrđuje i Zadužbina porodice Kostić, koja je postala Roditeljska kuća za decu obolelu od raka pri udruženju NURDOR i „Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine“, ali i izgradnja kuće za mlade u SOS Dečijem selu u Kraljevu 2012.godine, koja je postala novi dom za 15 tinejdžera.

Osim toga, dobitnik je priznanja „Najbolji menadžer u 2013.godini”, „Najbolji industrijalac”, „Najuspešniji čovek Vojvodine”, „Najuspešniji privrednik”, „Najbolji menadžer Jugoistočne Evrope 2011”, nagrada „Zlatni dinar Cara Dušana - kompanija decenije”, „Beogradski pobednik”, „Biznis partner godine” i drugih. Kompanija MK Group je u više navrata proglašena i za najuspešniju kompaniju u Srbiji i regionu, a posebna priznanja čine Orden “Kompanija heroj” za doniranje sredstava u humanitarnoj akciji „Bitka za bebe”. 2012.godine, kao i 2013.godine priznanje “Moj izbor” za društveno najodgovorniju kompaniju u Srbiji za izgradnju Kuće za mlade u Sos Dečijem selu Kraljevo. 

Kontakt informacije

univerzalni kontaktInformacije

U svakom trenutku nas možete kontaktirati za sve potrebne informacije, pitanja, komentare, podatke...

Pročitajte više

Politika kvaliteta

univerzalna politikaKvaliteta

Žito Bačka DOO utvrđuje ovu Politiku kvaliteta radi obezbeđenja da će usluge koje pruža i proizvodi koji...

Pročitajte više

MK Grupa

univerzalna MKgroup

Posvećeni smo kontinuiranom unapređenju poslovanja, podizanju konkurentnosti svih članica, proširenju...

Pročitajte više