Mikser festival - Silosi "Žitomlina" u Beogradu

mikser01BEOGRAD - Deveti "Mikser festival" počeo je sinoć u silosima nekadašnjeg Žitomlina na Donjem Dorćolu, a do 28. maja, pod sloganom "Migracija", ugostiće veliki broj vrhunskih imena iz oblasti arhitekture i dizajna, urbanog razvoja i planiranja, stručnjake novih tehonologija, angažovane umetnike i muzičare iz regiona i sveta.

Otvarajući festival kreativna direktorka Maja Lalić istakla je da je za njih ovo teška godina, ali da su naučili da sve stvari posmatraju sa svetlije strane te tako i odlazak iz Savamele gledaju kao novi početak.

"Mikser festival se vratio kući, u silose", rekla je Lalić i zahvalila novom prijatelju manifestacije timu "Nordeus" kompanije, koja pokazuje kako mladi kreativni ljudi ne odlaze već ostaju ovde i koji su u jednom od silosa kreirali "fantastičan digitalni svet".

Kreativni direktor "Nordeusa" Deril Klulou, koji je iz Londona došao u Beograd da živi, kaže da je teško pronaći mesto za izlaganje kao što su silosi. "Mesta poput ovog razbijaju granice i dozvoljavaju da pogledate radove drugih, bilo da su oni u digitalnom svetu ili nastali tradicinalnim pristupima. Imamo slike, ilustracije, muziku, sve to pomešati i razbiti granice je dovoljno inspirativno", rekao je Klulou.

mikser01

mikser02

mikser03

mikser04

mikser05

mikser06